Безжично решение с IRIS и IRIS Pro

Начало Безжично решение с IRIS и IRIS Pro


Представяме Ви решение за безжично пожароизвестяване което е сертифицирано по EN54 – 25 и напълно съответства на стандарта от Наредбата.
Решението се базира на пожароизвестителен панел IRIS с контур System Sensor и безжична серия устройства Agile – System Sensor.
Реализирана по този начин, системата предлага комбинирано решение от жични адресируеми устройства Телетек Електроникс и безжични адресируеми устройства System Sensor.

 

Agile Mesh Network

Системата Agile предлага най-високите нива на надеждност на комуникацията благодарение на патентованата мрежова технология.

Мрежовата технология осигурява множество пътища за връзка между всеки предавател и приемник, позволявайки непрекъсната двупосочна комуникация. Всяко устройство действа като независим маршрутизатор, което позволява множество комуникационни пътища. Решението Agile е проектирано така, че ако една връзка е прекъсната, всички устройства продължават да общуват помежду си без загуба на покритие.

Стандартът EN54-25 за безжично откриване на пожари изисква комуникационните пътеки да не са податливи на смущения от вътрешни или външни източници. Многоканалното честотно разнообразие на Agile гарантира, че това изискване е изпълнено, като осигурява максимални нива на пожарна защита.

 

Ключови приложения

  • Исторически и трудни за окабеляване сгради
    Безжичната платформа Agile е идеално подходяща за наследствени обекти, музеи или сложни приложения с естетически предизвикателства или други ограничения. Например азбест, бетонни стени и тавани или недостъпни кабели.
  • Ремонти и реконструкции
    Тъй като Agile платформата може да бъде използвана ефективно като удължено разширение на системата, тя е подходяща за ремонтирани сгради или модернизации, където е нерентабилно или непрактично да има кабелна инсталация. Безжичните софтуерни инструменти Agile IQ позволяват бързо инсталиране без прекъсване на работата.
  • Временни Проекти за противопожарна защита и проекти с кратки срокове на изпълнение
    Гъвкавостта и скоростта на инсталиране на безжичното решение за откриване на пожари го правят първа технология за приложения, където е необходима временна противопожарна защита, като строителни обекти, изложбени кабини и преносими класни стаи. Също така е идеален за времеви проекти с кратки срокове.

 

Новото безжично решение Agile предлага несравними нива на надеждност на комуникацията и гъвкавост при инсталиране. То осигурява надежден и ефективен начин на интегрирано решение за откриване на пожари в по-голямо разнообразие от приложения, с по-голяма простота и мащабируемост.

 

Системни възможности:

* До 99 Wi-Fi детектора на контур

* До 32 Wi-Fi детектора и 18 Wi-Fi изнесени индикатора към всеки GATEWAY
* Възможност за добавяне на Wi-Fi повторители за комуникация с отдалечени устройства
* Гама сигнализиращи устройства
* До 5 г. живот на батериите


DATA SHEETS


Брошура IRIS и IRIS Pro. (Размер: 644.3 KB)