Високоефективни и устойчиви на атмосферни влияния PIR детектори за външно приложение от OPTEX

OPTEX е световен лидер в производството на високоефективни сензорни технологии и системи за детекция. Благодарение на своята 40-годишна експертиза, дружеството се е превърнало в надежден партньор на хиляди клиенти по целия свят, осигурявайки точност, надеждност и повишена безопасност чрез своите системи и сензорни технологии. Компанията непрекъснато усъвършенства продуктовото си портфолио, разработвайки решения за все по-широк спектър от области. За защита на открити пространства, OPTEX създава сериите LX и VXI с PIR детектори, които предлагат отлично съотношение между качество и цена и са конкурентни с разработките на българските производители от този клас.

 

PIR детектори LX серия – модели LX-402 и LX-802N

 

Здравите и устойчиви на атмосферни влияния детектори LX-402 и LX-802 са специално разработени, за да осигуряват защита в многобройни приложения на открито. Устройствата предлагат висока надеждност на работа, дори във влажна среда и присъствие на насекоми, което е базово изискване към детекторите за външна употреба. Моделите от серията LX са разработени с интелигентен дизайн с уплътнения с висока здравина и опростено окабеляване. Патентованото двойнопроводимо покритие на устройствата се характеризира с устойчивост на повече от 50 000 lx слънчева светлина, елиминирайки фалшивите аларми, породени от различни светлинни източници.

 

Детекторите от серията осигуряват надеждно засичане на движения на открито както за жилищни, така и в търговски приложения. При монтаж на височина 1.2 m устройствата могат да се използват в режим на работа, при който движението на домашни любимци и малки животни се игнорира, засичайки само хора. Подходящо приложение на моделите LX-402 и LX-802 е за задействане на камери за видеонаблюдение, както и на светлинна индикация или аларма на панели за детекция на движение. Гамата е подходяща за защита на периметри, покриви и тавани, градини, алеи и др.

 

Детекторите от серия LX се отличават също с изключително лесната си настройка, благодарение на избора на работен режим „Ден/нощ“ само чрез един бутон. Устройствата могат да бъдат допълнително конфигурирани чрез три нива на чувствителност – ниско, средно или високо.

Приложения на детектори серия LX:

- Не само за градината, но и за балкона;

- Не само за стена, но и за защита на зона;

- Не само за през деня, но и за през нощта.

Основни технически характеристики:

- Обхват 120° х 12 m (модел LX-402); 24 m (модел LX-802N);

- Лесен избор между два режима на работа: стандартна детекция или режим за незасичане на домашни любимци;

- Функция „Ден/нощ“;

- Двойно проводимо покритие;

- Степен на защита IP 54.

PIR детектори VXI серия – модели VXI-ST и VXI-DAM

 

Серията VXI е най-продавана гама с външни детектори на OPTEX. Устройствата от този клас осигуряват много надеждно засичане на движение с обхват до 12 m за жилищни и търговски приложения. Сензорите се монтират на височина около 1.2 m и са оборудвани с два PIR елемента, осигуряващи детекция на две височини. Така датчиците се задействат само при преминаването на обект и през двете зони. Моделите от VXI серията са толерантни към движенията на животни, благодарение на внедрения дигитален анализ за отстраняване на фалшиви аларми. В гамата са включени стандартен модел VXI-ST, както и комбиниран сензор с PIR и MW технология, модел VXI-DAM, който е с антимаскинг функция.

 

Дигитален анализ за повишена надеждност

VXI сензорите разполагат с дигитален микропроцесор, който анализира получените инфрачервени вълни, разграничавайки сигналите от движението на хора от тези, генерирани от слънчевата светлина, животни, растителност или метеорологични условия. Благодарение на тази внедрена интелигентност в устройствата, рискът от фалшиви аларми е значително намален.

 

Обхватът на детекция на VXI сензорите може да бъде конфигуриран на 12 m, 8.5 m, 6 m, 5.5 m или 2.5 m, в зависимост от изискванията на конкретното приложение. Устройствата се предлагат и с маскиращи шаблони, чрез които да се модифицират зоните за детекция с цел съсредоточаване само върху определени точки.

 

Приложения на детектори серия VXI : защита на жилищни и търговски сгради; къщи, гаражи, алеи и др.

Основни технически характеристики:

- Обхват 90° х 12 m;

- Незасичане на движението на животни;

- Интегриран цифров анализ;

- Антимаскинг функция (модел VXI-DAM);

- Степен на защита IP 54.

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl