Текра представя иновативни камерни модули за надграждане на сензори за движение Optex

Доказаната международна компания Optex, разработваща иновативни системи за сигурност, създаде нов модул с камера VXI-CMOD за надграждане на външни детектори от серията VX Infinity (VXI). Устройството разполага с дневна/нощна 180-градусова HD камера, специално  изградена да работи съвместно със съществуващи сензори на Optex. Комбинирайки новия модул със сензорите VXI, получавате надеждно смарт решение с визуална проверка в реално време. То работи с мобилно приложение, което Ви информира за движението на хора и автомобили, заедно със записани кадри преди и след съответното събитие.

Устройствата на Optex от гамата VXI са подходящи за работа не само в жилищни, но също и в търговски сгради, както и за други приложения на открито като наблюдение на паркинг зони, алеи, дворове и градини. Сензорите предлагат високонадеждно наблюдение с ъгъл от 90° и обхват до 12 m. Свързвайки този тип устройства с новия модул с камера VXI-CMOD, потребителите вече получават 180-градусово HD зрително поле и Wi-Fi връзка за видеонаблюдение на живо. Така създадената единна система за сигурност може да се използва като самостоятелно решение или да работи към вече монтиран алармен панел.

Новият модул VXI-CMOD е съвместим за интегриране към всички съществуващи кабелни VXI модели сензори – VXI-ST, AM и DAM. Предимство на решението е, че при свързване към алармен панел, сдвоените устройства използват директно захранването от него.

За получаване на известия при откриване на нарушение, както и за достъп до видеонаблюдение на живо по всяко време, е необходимо инсталирането на мобилното приложение Optex Vision, съвместимо с Android и iOS. При детекцията на движение на хора или автомобили, VXI-CMOD изпраща алармено съобщение до съответните потребители (до 3-ма) и прави 30-секунден видеозапис (2 s преди и 28 s след събитието).

Освен с широкия си обхват от 180°, новият модул VXI-CMOD разполага с микрофон за звук към видеонаблюдението, както и с вградени инфрачервени светодиоди за подобрена работа през нощта. Благодарение на използваната смарт технология за анализ, решението предлага високонадеждна детекция, която не се влияе от метеорологичните условия, както и от преминаването на домашни любимци, задействайки аларма само при движението на човек и превозни средства.

С новите модули на Optex можете лесно да надградите вече съществуващите си детектори до модерна смарт система, отстранявайки изцяло фалшивите аларми. Подарете си не само сигурност, но и удобство, където и да се намирате, като получавате известия на телефона, когато доставчикът почука на вратата или някой от семейството ви се прибере вкъщи.

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl