СВЕТЛИНАТА ОЖИВЯВА - ОСВЕТЛЕНИЕ, ПРОМЕНЯЩО ЖИВОТА

Еволюцията на светлината: от свещи до волфрам, от флуоресцентна към LED крушка

Благодарение на големите пробиви в нашето разбиране за това как светлината влияе на настроението ни, осветлението, насочено към човека, е най-горещата тенденция в сектора в момента.

Близо 80% от служителите в офисите смятат, че осветлението на работното място влияе върху тяхната производителност, а над 30% казват, че биха били по-доволни от работа на изкуствена светлина, ако осветлението е проектирано правилно и може да повлияе положително на тяхната ефективност и благополучие.

ES-SYSTEM знаят начин да поставят хората и техните нужди в центъра на процеса на проектиране, за да използват напълно потенциала на светлината.

Биодинамично осветление / Biodynamic lighting

Визуалният комфорт и безопасност са изключително важни за очите ни. ES-SYSTEM създават осветителни системи, базирани на концепцията за човешкото централно осветление, в основата на което е грижата за човешкото зрение - безценен смисъл. Всички продукти на ES-SYSTEM са фотобиологично безопасни и поддържат естествения човешки циркаден ритъм.

Human Centric Lighting (HCL) е концепция за осветление, която, по време на процеса на проектиране, поставя фокуса върху хората и техните нужди. За да се осигури здравословна светлина, ES-SYETEM се концентрира както върху потребителя, така и върху начина, по който се проектира дадено пространство за използване. Въвеждането на системи, имитиращи естествена дневна светлина позволява гарантирането на комфорта и благополучието на потребителите.

Осветлението, което е в съответствие с концепцията HCL, имитира променливите параметри на естествената дневна светлина и ги адаптира към човешкия циркаден ритъм. ES-SYSTEM усъвършенстват системите си за управление на осветлението като синхронизират светлинния спектър на осветителните тела със спектъра на слънчевата светлина и дават възможност за регулиране на параметрите на осветлението според текущите нужди на потребителя.

CIRCADIAN е технология, която най-добре имитира слънчевата светлина. Благодарение на използването на съвременни светодиоди и правилната конфигурация на излъчването на синя светлина, се влияе върху стимулирането или потискането на освобождаването на мелатонин. Следователно, или дава енергия на хората, или им помага да се отпуснат и да заспят, подкрепяйки естествения човешки циркаден ритъм.

Осветителните системи, оборудвани с CIRCADIAN технология, в съответствие с идеята за Human Centric Lighting (HCL), са решенията на ES-SYSTEM, създадени да поддържат циркадния ритъм на човека.

Ако светлината, излъчвана от осветителното тяло, има за цел ефективно да се стреми да имитира слънчева светлина, тя не трябва да се фокусира върху една точка. Научните изследвания показват, че най-ефективните осветителни тела, имитиращи слънце, излъчват светлина по цялата си повърхност и вместо излъчената светлина да свети директно само върху определена област, също като слънцето – се отразява от стените и околните предмети.

ES-SYSTEM представя CIRCADIAN технология на цял асортимент от осветителни тела, които могат успешно да се използват в офиси, училища, лекционни зали, конферентни зали, както и в болници, старчески домове и частни домове. Тези продукти се отличават по дизайн и са подходящи за много приложения, което практически позволява използването им във всеки интериор.

Промяна на интензитета на осветление

Цветната температура на светлината влияе на настроението и благосъстоянието на хората. Топлата, жълто-тонирана светлина има релаксиращ ефект, докато хладната бяла светлина стимулира и мобилизира хората към действия. Системата за регулиране на цветната температура позволява да се създава всяка желана атмосфера в зависимост от текущите предпочитания на потребителите. Тя дава възможност за гъвкаво адаптиране на осветлението, без да се налага да се сменя или превключва между няколко източника на светлина.

Регулирането на нивото на яркост на светлината дава на потребителите изключително усещане за комфорт, като същевременно осигурява значителни икономии за компаниите, занимаващи се с упрвление на сгради. Яркостта може да се регулира не само с помощта на стенен превключвател, но и чрез дистанционно управление. Автоматично задействане на предварително програмирани сцени или автоматично управление на осветлението, използвайки вградени сензори за присъствие и дневна светлина, незабавно настройва нивото на яркост към текущите нужди, както и условията на осветление навън.

ES-SYSTEM е полски производител от 1990 г. Компанията проектира, разработва, произвежда и интегрира широка гама от високопроизводителни и специализирани LED решения за осветление за интериорни, архитектурни, индустриални и екстериорни среди. ES-SYSTEM е специализирана в евакуационно и аварийно осветление.

Награди:               

         

ТЕКРА е ексклузивен представител на марката за България от 2003 г.    Брошура

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl