Най-съвременното решение на Dahua за управление на клиентопотока в търговските обекти в ситуацията с COVID

Ситуацията с COVID-19 провокира непрекъснато търсене и интегриране на нови решения с цел ограничаване и превенция от инфекция. Такова решение е иновативната система на Dahua Technology за управление на човекопотока в магазини, кина, театри, здравни заведения и други обществени сгради Dahua People Counting & Flow Control Solution , което Текра предлага.

Капацитетът е едно от въведените ограничения на закрити места и наред със спазването на безопасна дистанция, контролът на температурата, задължителна употреба на маска, екстремната хигиена и т.н. е предизвикателство в контрола по спазването на мерките за безопасност.

Dahua е разработила редица решения, които помагат по време на този процес с инструменти за контрол на потока и преброяване на хора, мониторинг на температурата и контрол за носенето на маска.

Решението за броене на хора на Dahua се занимава с проблемите, които имат големите търговски центрове, супермаркети, магазини и по-малки обекти с обществено предназначение, които са с до 8 входа/изхода.
То е изключително прецизно, ефективно и икономически изгодно, специално разработено за настоящата епидемична обстановка и за спазване на определените ограничения.

С помощта на специализирани камери се въвежда контролиран достъп на клиентопотока през входовете и изходите на обектите, а на екран, чрез видео и информационни съобщения се визуализира каква е моментната ситуация в обекта: брой посетители, брой свободни места до лимита, статус (влизането разрешено/забранено).

Резултатите се обработват в NVR видеорекордери, които се ъпгрейдват със специален фърмуер. Така, на базата на данните от всички камери, NVR устройствата анализират данните за броя хора, преминали виртуална линия или навлезли в зона в изображението на камерата. Алгоритъмът обработва и информацията за посоката на движението на хората (влизащи или излизащи), определя броя посетители в обекта във всеки момент и го сравнява с предварително зададен лимит.

Опционално се предлага и вариант на задействане на аларми или затваряне на врати през алармените изходи на NVR.

Предимства на системата на Dahua за контрол на клиентопотока

  • Точност – гарантирана над 95% прецизност при преброяване на хората в обекта;
  • Ефективност – мониторинг в реално време и връзка с алармено устройство;
  • Рентабилност – намира приложение както в големи търговски центрове, така и в по-малки обекти;
  • Сигурност – доказано намалява риска от инфекция;
  • По ясен и неутрален начин посетителите се информират за необходимостта да изчакат своя ред и в същото време за отговорността им за спазването на закона;
  • Статистическите данни от системата за видеонаблюдение могат да се използват за анализ на посещаемостта в различни периоди, измерване на ефект от промоции и други рекламни активности; помагат за вземане на оптимални управленски решения;

Текра предлага и бюджетно решение, базирано на същата технология, което не изисква специализирани камери за броене на хора. То е по-универсално, защото използва интелигентните функции на IP камерите от серия PRO, като точността на броене остава достатъчна за повечето практически цели и е над 80%.

Можете да се запознаете по-подробно с решението за управление на човекопотоци Dahua People Counting & Flow Control Solution от видеото по-долу. Приятно гледане!

https://www.youtube.com/watch?v=eWRV2oMVkgU

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl