МАРИЕЛА МАДЖАРОВА Е В 10-те ТОП МЕНИДЖЪРИ ЗА 2019-та

МАРИЕЛА МАДЖАРОВА Е В 10-те ТОП МЕНИДЖЪРИ ЗА 2019-та

Финалист в последния етап от най-престижното и единствено по рода си състезание за висши постижения в бизнес лидерството - Мениджър на годината , бе Мариела Маджарова, изпълнителен директор на Телетек Електроникс ООД. Нейната кандидатура е издигната от служителите на Телетек Електроникс.

Мариела Маджарова е завършила инженерна химия в Химикотехнологичния институт в София. Започва работа в Телетек през 1992 г. и заема различни длъжности във фирмата, преди да бъде издигната за изпълнителен директор през 2010 г. Специализирала е маркетинг в Университета в Лутън, Великобритания, както и маркетинг и продажби, счетоводство за мениджъри в Нов български университет. Под нейно ръководство компанията разработва нови продукти, навлиза в 75 пазара и три пъти увеличава приходите си.

ВИДЕО

Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2019 година бе отличен на сцената на стилната церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

За първа година всеки участник в конкурса подписа Етичен кодекс, с който се ангажира дългосрочно, да продължи да следва най-високите стандарти за бизнес и морал и да бъде за пример. Подписвайки кодекса, всеки участник на практика декларира, че води бизнеса си прозрачно, честно и прилага добри управленски практики.

Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.

Финалистите (по азб. ред):

Асен Георгиев , изпълнителен директор на Ейч Пи Инк България ЕООД
Весела Илиева , изпълнителен директор на Юник Естейтс ООД , член на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на „Адрес“ и „Имотека“
Георги Заманов , член на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България
Доброслав Димитров
, изпълнителен директор на Империя Онлайн АД
Ивайло Славов , съосновател и изпълнителен директор на Булпрос Консултинг АД
Мариела Маджарова , изпълнителен директор на Телетек Електроникс ООД
Мария Грашнова , главен изпълнителен директор на Дентсу Иджис Нетуърк България ООД и ръководи бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите.
Радослав Николов , изпълнителен директор на SAP Labs България
Светла Несторова , главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП
Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на Дискордиа АД

Мениджър на годината е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта на конкурса е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите в България, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики.

За 12-та поредна година участниците се оценяваха от световната консултантска компания Делойт по специално разработена за конкурса методология в 3 етапа. Първият е по документи - участниците трябва да имат 20 млн. лв. оборот или 50 души персонал, от поне 2 години да управляват компанията и половината от времето да живеят в България. Във втория се оценяват финансовите резултати и добрите управленски практики. Финансовите резултати се сравняват с резултатите на основните конкуренти в бранша. Излъчват се десет финалисти. Третият етап е за оценка на личностните качества на финалистите. Съдружниците в "Делойт" правят интервюта с всеки, с подчинени и партньори и изготвят 360-градусова оценка. После обществен съвет от личности с безукорна репутация валидира оценките.

Отличието Мениджър на годината се връчва на мениджъра, който събере най-много точки на база 3-те групи критерии .

За 2019-та отличието получи Светла Несторова - Главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП.

 

Източници: 24 часа, Мениджър, cross.bg, dot.bg , bloombergtv.bg, инженер .bg

ТЕКРА ЕООД (предишно име ТелеТек) е ексклузивен дистрибутор на Телетек Електроникс за България от самото си основаване. ТЕКРА е търговска компания с водеща позиция в B2B дистрибуцията на цялостно продуктово портфолио за сградни инсталации – електроматериали и електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи. През последните години компанията запълни продуктовото си портфолио с всички продукти, необходими за сградните електро инсталации и по този начин стартира нов етап в развитието си като търговец на едро.

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl