МАРИЕЛА МАДЖАРОВА Е В 10-те ТОП МЕНИДЖЪРИ ЗА 2019-та

МАРИЕЛА МАДЖАРОВА Е В 10-те ТОП МЕНИДЖЪРИ ЗА 2019-та

Финалист в последния етап от най-престижното и единствено по рода си състезание за висши постижения в бизнес лидерството - Мениджър на годината, бе Мариела Маджарова, изпълнителен директор на Телетек Електроникс ООД. Нейната кандидатура е издигната от служителите на Телетек Електроникс.

Мариела Маджарова е завършила инженерна химия в Химикотехнологичния институт в София. Започва работа в Телетек през 1992 г. и заема различни длъжности във фирмата, преди да бъде издигната за изпълнителен директор през 2010 г. Специализирала е маркетинг в Университета в Лутън, Великобритания, както и маркетинг и продажби, счетоводство за мениджъри в Нов български университет. Под нейно ръководство компанията разработва нови продукти, навлиза в 75 пазара и три пъти увеличава приходите си.

ВИДЕО

Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2019 година бе отличен на сцената на стилната церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

За първа година всеки участник в конкурса подписа Етичен кодекс, с който се ангажира дългосрочно, да продължи да следва най-високите стандарти за бизнес и морал и да бъде за пример. Подписвайки кодекса, всеки участник на практика декларира, че води бизнеса си прозрачно, честно и прилага добри управленски практики.

Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.

Финалистите (по азб. ред):

Асен Георгиев, изпълнителен директор на Ейч Пи Инк България ЕООД
Весела Илиева, изпълнителен директор на Юник Естейтс ООД, член на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на „Адрес“ и „Имотека“
Георги Заманов, член на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България
Доброслав Димитров
, изпълнителен директор на Империя Онлайн АД
Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на Булпрос Консултинг АД
Мариела Маджарова, изпълнителен директор на Телетек Електроникс ООД
Мария Грашнова, главен изпълнителен директор на Дентсу Иджис Нетуърк България ООД и ръководи бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите.
Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България
Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП
Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на Дискордиа АД

Мениджър на годината е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта на конкурса е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите в България, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики.

За 12-та поредна година участниците се оценяваха от световната консултантска компания Делойт по специално разработена за конкурса методология в 3 етапа. Първият е по документи - участниците трябва да имат 20 млн. лв. оборот или 50 души персонал, от поне 2 години да управляват компанията и половината от времето да живеят в България. Във втория се оценяват финансовите резултати и добрите управленски практики. Финансовите резултати се сравняват с резултатите на основните конкуренти в бранша. Излъчват се десет финалисти. Третият етап е за оценка на личностните качества на финалистите. Съдружниците в "Делойт" правят интервюта с всеки, с подчинени и партньори и изготвят 360-градусова оценка. После обществен съвет от личности с безукорна репутация валидира оценките.

Отличието Мениджър на годината се връчва на мениджъра, който събере най-много точки на база 3-те групи критерии.

За 2019-та отличието получи Светла Несторова - Главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП.

 

Източници: 24 часа, Мениджър, cross.bg, dot.bg, bloombergtv.bg, инженер.bg

ТЕКРА ЕООД (предишно име ТелеТек) е ексклузивен дистрибутор на Телетек Електроникс за България от самото си основаване. ТЕКРА е търговска компания с водеща позиция в B2B дистрибуцията на цялостно продуктово портфолио за сградни инсталации – електроматериали и електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи. През последните години компанията запълни продуктовото си портфолио с всички продукти, необходими за сградните електро инсталации и по този начин стартира нов етап в развитието си като търговец на едро.

+ Всички Новини