Иновативна система за пожароизвестяване SmartCell - Carrier – безжична технология от бъдещето

В днешния технологичен свят, в който вече почти всичко се подчинява на безжичните технологии и на свързаността, алармените системи за пожароизвестяване не остават по-назад от общата тенденция и безжичните разработки в тази област набират все по-широка популярност.

Безжичното откриване на пожар вече е признато за технология, предназначена за използване навсякъде, където се изисква система за откриване на пожари, и SmartCell е еволюцията на тази технология.

SmartCell е най-съвременна безжична алармена система за пожародетекция, една от последните разработки от гамата решения за пожароизвестяване и сигнално-охранителна техника на световнодоказания производител EMS Wireless & Hybrid Fire Detector Solutions. EMS е част от Carrier – водеща световна компания, доставчик на иновативни технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), хладилни, пожарни, охранителни и сградни автоматизации.

Ексклузивно за България, иновативната система SmartCell се предлага от Текра.

SmartCell е иновативно и гъвкаво цялостно решение за безжична детекция на пожар, защита на хората и тяхната собственост. Компактната интелигентна система включва всички елементи, характерни за всяко едно традиционно решение за пожарна безопасност – контролен панел, детектори, ръчни пожароизвестители и сирени със светлинна сигнализация. Системата е подходяща за инсталиране в обредни храмове, музеи и сгради с архитектурно-историческа стойност, където е недопустимо стандартно окабеляване.

Безжичната система Smart Cell може да се включи като част от стандартна пожароизвестителна система, там където е невъзможно опроводяване. Работи като всяка друга алармена система и отговаря на всички европейски стандарти за качество, със сертификати по EN-54.

Всички свързани в системата устройства изцяло могат да посрещнат нуждите от поражоизвестяване на сградите. Безжичното свързане не нанася повреди върху имота, а монтажът на цялата поражоизвестителна инсталация отнема по-малко от ден и не прекъсва вашия бизнес. А ако се нуждаете от допълнителни безжични устройства, те могат да се добавят бързо, лесно и ефективно. С патентована и доказана безжична технология и способността за добавяне на информационни устройства, системата осигурява спокойствие и защитеност на Вашата сграда и нейните потребители.

Централата поддържаща до 64 безжични устройства е уникална с това, че до 32 информационни устройства могат да бъдат добавяни и наблюдавани от контролния панел (32 пожарни и 32 информационни модула). Комуникацията между отделните устройства и контролния панел е двупосочна и работи в европейската хармонизирана честотна лента от 868 MHz.  

Белите информационни ръчни известители и сирени могат да бъдат инсталирани и използвани като "повикване за помощ" или като предупреждение, различно от пожар.

С помощта на безжичен входен предавател има възможност да се следи състоянието на климатична и отоплителна системи, датчици против наводняване и хотелски паник бутони.

Основни предимства на SmartCell:

  • Изцяло безжично решение;
  • По-бърза и лесна инсталация;
  • По-ниски разходи;
  • Липса на кабели и кабелни канали;
  • По-малко смущения и вероятност от дефекти;
  • Пълна съвместимост с интегрираните решения за детекция на газ, наводнение, системи за климатизация и вентилация и др.

Можете да се запознаете по-подробно с безжичното решение от видеото по-долу. Приятно гледане!

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=IVqRpbfVK7s

+ Всички Новини