DAHUA РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА

DAHUA РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА

За поддържане на превенция и контрол на епидемиите

2020 г. ще бъде запомнена с избухването на епидемията от коронавирус (COVID-19), поразила много страни по света. До днес силно заразната болест отне много животи, особено в Китай, Южна Корея, Япония, в някои страни в Европа и Близкия изток.

Dahua Technology, водеща в света видео-ориентирана компания и доставчик на продукти за интелигентни IoT решения и услуги, е ранен участник в превенцията и контрола на епидемиите в Азия, като се присъединява към глобалните усилия в борбата срещу вируса за свеждане до минимум на въздействието му върху човечеството с Решение за измерване на телесната температура чрез термовизионна камера . Откакто изпрати първата си партида термични камери в най-засегнатия район Ухан на 24 януари, термичното решение на Дахуа е внедрено в хиляди обекти в Китай, включително транспортни възли, търговски комплекси, банки и други места, а някои от тях са на път към множество страни в Азия.

Решението на Dahua измерва температурата на човешкото тяло с изключително висока точност

БРОШУРА 

В сравнение с традиционния начин за измерване на телесната температура - допиране на термометър до челото, използването на решението на Dahua значително подобрява скоростта и точността и в същото време помага за намаляването на кръстосаната инфекция чрез безконтактното измерване. За да измерите температурата на 5000 души с термометър за чело, ще са необходими около 4,2 часа, тъй като са необходими поне 3 секунди за измерване на човек. Същевременно, ако използвате Dahua Thermal Solution, измерванията ще ви отнемат само 30 минути, защото термовизионната камера измерва по 3 души в секунда. Освен това прецизността на измерванията е изключително висока ± 0,3˚ C.

"Камерата установява телесната температура на човека, без значение от това дали е с маска, с очила, дори с каска. Камерата отличава и температурата на предметите, например горещ чай или други обекти, от тази на човешкото тяло, като алармира само тогава, когато температурата именно на човешкото тяло е над допустимата граница." Вижте във видеото реални примери от работещо решение, показващи, че термовизионната камера измерва правилно температурата на човек, носещ маска, очила, шапка и дори чаша горещ чай близо до главата си.

ВИДЕО

Хонконг, финансова столица в Азия, също пострада от епидемията COVID-19. Dahua Thermal Solution е приложено в няколко локални бизнес комплекса, в банки, фирмени паркове и други места. За да осигурят безопасно и безпроблемно възобновяване на работата, редица големи корпорации, например Paul Y. Engineering Group Ltd., използват решението на Dahua в своите централни офиси и дъщерни дружества, за да подобрят безопасността на работното място. Решението на Dahua измерва телесната температура на служителите им, като ежедневно се справя с измерването на телесната температура на хиляди служители.

"Решението на Dahua ни помогна да открием редица предполагаеми случаи само за няколко часа работа, което много оценяваме", коментира потребител от Хонконг. Dahua Thermal Solution е на "фронтовата линия" от самото начало на епидемията, като помага за превенция и контрол на болестта на летища, жп гари, болници, училища и други обществени места в цяла Азия. Благодарение на високата точност, високата ефективност, силната адаптивност и лесното внедряване, решението на Dahua може да се прилага и за всички видове входове и изходи, кухни и детски градини.

За Dahua Technology

Zhejiang Dahua Technology Co., Ltd. Е водещ глобален доставчик на решения за видеонаблюдение. През 2019 г. Dahua Technology бе класирана на 2-ро място в класацията "Security 50 " на a&s international. Dahua Technology се ангажира да предоставя най-висококачествените решения и продукти, разполагащи с най-новите технологии, за да даде възможност на клиентите да осъществяват успешно бизнеса си.

Свързани продукти

Свързани публикации

xs
sm
md
lg
xl
xxl