Кои сме ние?

Текра е търговска компания с 30-годишен опит и водеща пазарна позиция в доставката, B2B търговията и инженеринга на широка гама продукти и комплексни решения за вътрешно-сградни инсталации – електроматериали и оборудване, осветление, системи за сигурност и противопожарна безопасност, информационни системи и сградна автоматизация.

1991

Основана под името Телетек, компанията започва активното си развитие едновременно с търговска, производствена и инсталаторска дейност в сферата на системите за сигурност и охрана.

1994

Компанията предприема значителна крачка като стартира продажби на нова продуктова група „Електроматериали и електрооборудване“, предлагайки за първи път в България изделията на световния производител Legrand.

2000

Бързият растеж определя следващия етап на развитие на компанията. Телетек се преструктурира като отделя две от дейностите си в самостоятелни фирми – производствената в новото дружество Телетек Електроникс, инсталационната и инженерингова в Телетек Инженеринг (преименувана по-късно на Силтек Инженеринг).

2006

Компанията се премества в нова сграда с дистрибуционен склад и шоурум с експозиция от изключително богатия набор специализирана техника и електро продукти, дистрибутирани от TEKRA.

2007

Фирмата се фокусира върху развитие на регионалните си търговски офиси - добавя складиране на стоки на място и изложбени зали за всички свои представителства в страната.

2018

През последните години компанията попълни продуктовото си портфолио с всички продукти, необходими за изграждането на сградни електро инсталации и стартира нов етап в развитието си като търговец на едро. През същия период, компанията взима решение да се преименува и представя новото си име ТЕКРА.

ТЕКРА вижда своето бъдеще в тенденциите за бързо развитие на технологиите и възникването на нови услуги в областта на сградните електро системи.